Maria Vendela

NUTELLA-KAKOR MED CHOKLADBITAR
Godmorgon bloggen! Rubriken säger allt! Idag tänkte jag dela med mig av ett mycket enkelt och smarrigt recept, som jag använt ett par gånger nu i sommar. NUTELLA-KAKOR... MED CHOKLADBITAR! Mums!! Jag har alltid varit svag för nutella. När vi var små och reste med familjen fanns det ibland små nutella-förpackningar i frukostbuffén på hotellen. Vi brukade alltid, såklart väldigt diskret, ta med oss några extra att smaska på under dagen! 
Nåväl! Fördelen med detta recept är att ingredienserna som krävs är få, vilket gör det lätt att komma ihåg och kakorna går fort att göra! Jag utgick ifrån ett recept som jag fann hos ett instagramkonto: @myhungrybites. Kika in där vetja! Sidan är full av inspiration!
Receptet kommer nedan:

Ingredienser: (ger ca 30-35 st kakor)
Nutella, 450 gram
Skrädmjöl, ca. 4,75 dl
Ägg, 2 st
Mörk choklad, ex. Lindt Excellence - Caramel

Gör så här:
Blanda nutella, mjöl och ägg i en bunke till en fast smet. Klutta sedan små kluttar av smet på en plåt beredd med bakplåtspapper. Beroende på hur stora man gör dem, varierar antalet kakor. Jag gjorde de flesta mindre, men några lite större, vilket gav ca 30 kakor. Hacka den mörka chokladen i små bitar och peta ned dem i smetkluttarna. Grädda kakorna på 275 grader i ca 5 minuter och låt dem sedan svalna under en kökshandduk, så de inte blir torra. Var noga med att kolla till kakorna i ugnen ofta, så att de inte blir brända!

Dessa kakor blev snabbt poppis bland mina nära och kära, så jag hoppas att ni gillar't ni med! Jag önskar er en görgo' fortsättning på sommarn', så hörs vi snart igen! Bjuder på bilder från bakandet nedan.


Mmmmm!

Et voilà!

Mumsfilibabba!!